Οι εργαζόμενοι στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας γράφουν…

Μαΐου 7, 2010 at 7:16 μμ 1 Σχολιο


Οι εργαζόμενοι στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας γράφουν…
Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Γ. Παπανδρέου
Κοινοποίηση: Υπουργό Εσωτερικών
κ. Γ. Ραγκούση
Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
Δήμαρχοι Δυτικής Αθήνας
Τοπικός και Ημερήσιος Τύπος
Κύριε Πρόεδρε,
Τα μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν πρόσφατα μας ξάφνιασαν όλους αλλά γίνονται δεκτά μιας και όπως λέτε η οικονομία της χώρας είναι σε απελπιστική κατάσταση. ¨Εχουμε πόλεμο¨ είπατε χαρακτηριστικά για την κατάσταση της χώρας μας. Δεκτό.
Και εμείς οι απλοί στρατιώτες να πέσουμε στη μάχη και να την κερδίσουμε. Μόνο που κοιτάζοντας δίπλα μας βλέπουμε ¨λοχαγούς¨, ¨συνταγματάρχες¨ να κάνουν πάρτι παίρνοντας παχυλούς μισθούς χωρίς να συμβάλουν ούτε ένα ευρώ στη μάχη που δίνουμε όλοι για την πατρίδα μας .
Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που ιδρύθηκε το 1989 μετά από κοινή απόφαση των εννέα δήμων της Δυτικής Αθήνας και συγκεκριμένα των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου με σκοπό την αντιμετώπιση των υπερτοπικών και διαδημοτικών προβλημάτων της περιοχής για την οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξή της.
Το 2004 προσχώρησε στο Σύνδεσμο και ο Δήμος Κορυδαλλού.
Με το σχέδιο ¨Καλλικράτης¨ που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εξοικονομήσει 1,8 δις Ευρώ από την συνένωση των δήμων, τη μείωση των δημάρχων, τη συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων και των Ν.Π.Δ.Δ. Αν ο περιορισμός της δημόσιας δαπάνης εξαντληθεί μόνο στα παραπάνω και στους μισθούς και τις συντάξεις, αυτό θα είναι καταστροφικό.
Η σπατάλη του δημοσίου χρήματος κρύβεται σε άλλες δαπάνες.
Κύριε Πρόεδρε,
Το μαχαίρι πρέπει να πέσει σε ένα πλήθος άλλων δαπανών που δεν ελέγχονται και όχι μόνο στο άδικο μέτρο και τις υπερβολές όπως είναι η περικοπή των επιδομάτων στους χαμηλά αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους.
Βεβαίως η συνταγή της Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., είναι μία συνταγή σκληρή και επώδυνη για όλους αλλά τουλάχιστον να φροντίσετε η κυβέρνηση να εξυγιάνει τον ασθενή αντί να κόψει το κεφάλι του .
Μια τρανταχτή περίπτωση σπατάλης του δημόσιου χρήματος είναι και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος των Δήμων της Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ)
Στο σημείο αυτό Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να αναφέρουμε ότι η δράση του ΑΣΔΑ από την ίδρυσή του και για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά εδώ και επτά χρόνια μοναδικό στόχο έχει την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος , με την ανοχή αν όχι με τη συγκατάθεση των Δημάρχων της περιοχής που επιπλέον συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΑ που απαρτίζεται από πενήντα επτά (57) μέλη.
Σχετικά με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μερικά παραδείγματα:
1) Το 2009 τα πενήντα επτά (57) μέλη του Δ.Σ. του ΑΣΔΑ, (Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι), εισέπραξαν το ιλιγγιώδες ποσό των 400.000,00 Ευρώ, ως αμοιβή για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και έξοδα παράσταης.
2) Ο ΑΣΔΑ με σαράντα εννέα (49) άτομα προσωπικό διοικείται από Πρόεδρο, που είναι και Δήμαρχος της περιοχής, από Αντιπρόεδρο, από Γενικό Γραμματέα , από Γενικό Διευθυντή, των οποίων η μισθοδοσία είναι 5.000,00, 2.500,00,3.000,00 και 3.000,00 Ευρώ αντίστοιχα.
3) Το εξωφρενικό της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης είναι ότι το 2008 η διοίκηση προμηθεύτηκε εξήντα φορητούς υπολογιστές, τους οποίους και χάρισε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
4) Πρόσφατα δημοπρατήθηκε ένα έργο που αφορά στην ανακατασκευή του παλαιού εργοστασίου της ΒΙΟΦΙΑΛ στο δήμο Ιλίου από το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣΔΑ, με προϋπολογισμό δέκα εκατομμύρια Ευρώ με τη διαδικασία της μελέτης κατασκευής με μηδέν έκπτωση. Ενώ εάν ακολουθούσαν τη διαδικασία της κανονικής δημοπρασίας, η λιγότερη έκπτωση που θα μπορούσαν να πάρουν είναι της τάξης του 10%, δηλαδή ένα εκατομμύριο Ευρώ.
5) Ο ΑΣΔΑ απασχολεί είκοσι πέντε συμβασιούχους. Οι συμβασιούχοι αυτοί στοιχίζουν στην αυτοδιοίκηση της περιοχής και κατ΄ επέκταση στο κράτος 600.000,00 Ευρώ ετησίως. Από αυτά τα άτομα, έξι – επτά είναι απαραίτητα. Οι υπόλοιποι δεν έχουν καρέκλες να καθίσουν.
Η δε πρόσληψή τους είναι εντελώς παράνομη. Χρεώνονται σε ανύπαρκτα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Λέγεται δε ότι οι προσλήψεις τους ήταν καθ΄ υπόδειξη των Δημάρχων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς να καλύπτουν έστω και τυπικά τα προσόντα για τα οποία ζητάνε τα ¨μαϊμού¨ ευρωπαϊκά προγράμματα.
Κύριε Πρόεδρε,
Επανειλημμένα εμείς οι εργαζόμενοι του ΑΣΔΑ έχουμε θέση τα πιο πάνω προβλήματα στη διοίκηση με αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και του διοικητικού συμβουλίου.
Οι δε απαντήσεις των διοικούντων ήτανε απαξιωτικές .
Επιτέλους κάποιος πρέπει να παρέμβει σε όλο αυτό το σπάταλο γλέντι που γίνεται στο όνομα της ανάπτυξης της Δυτικής Αθήνας με το δημόσιο χρήμα.
Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΑΣΔΑ δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για την εξυγίανσή του, με στόχο να υπηρετεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας τον σκοπό ίδρυσής του.

Entry filed under: Πολιτική.

Παπανδρέου-Σαμαράς 3-1 Ο κ.Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί…

1 σχόλιο Add your own

  • 1. 1  |  Μαΐου 14, 2010 στο 10:08 πμ

    Ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι? γιατί συμβασιούχοι δεν είναι που κρεμάμενοι επί ξύλου παρατηρούν τα δρώμενα να εξελίσσονται και την απόλυση τους να έρχεται κάθε χρόνο. Από την άλλη καλά τα λόγια αλλά καμία λύση δεν μας έδωσες ρε φίλε (εργαζόμενε του ΑΣΔΑ), δηλαδή τι να κάνει η διοίκηση, να διώξει τα νέα παιδιά που παίρνουν ένα κομμάτι ψωμί για να μπορεί να φάει περισσότερα από το περίσσευμα των χρημάτων που θα προκύψει? Δεν διαφωνώ με τις σπατάλες αλλά τα φραγκοδίφραγκα των συμβασιούχων θα κόψουν τελικά…
    «Ο εσωπεριθωρικός

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Ημερολόγιο

Μαΐου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ.   Ιον. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Most Recent Posts


Αρέσει σε %d bloggers: